Uno spuntino economico e delizioso che ti tirerà fuori dai guai quando vorrai mangiare velocemente qualcosa di saziante!

INGREDIENTE:

-2,5 kg di pancetta;

-500 g di carne di maiale;

-500 g di cipolle;

-500 g di carota;

-80 g di miscela di verdure secche;

-sale, pepe nero macinato — a piacere.

Da questi ingredienti otterrete 7 vasetti da 700 ml di patè di pancetta.

COTTURA:

1.Tagliare la pancetta e la carne di maiale a pezzi. Passateli nel tritacarne.

2.Tăiați morcovul în bucăți și treceți-l prin mașina de tocat carne. Dacă doriți, puteți să-l dați prin răzătoarea mică.

3.Tăiați ceapa în bucăți și treceți-o prin mașina de tocat carne. Dacă doriți, puteți să o tăiați în cubulețe.

4.Puneți toate ingredientele pregătite într-un bol încăpător. Adăugați amestecul de legume uscate, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția: fie cu mâinile, fie cu lingura, fie cu ajutorul mixerului, la care ați montat telul sub formă de cârlig.

5.Luați o lingură din compoziția rezultată și prăjiți-o pe o tigaie. Gustați-o. Astfel veți înțelege, dacă mai trebuie să adăugați sare și/sau piper negru măcinat în ea.

6.Transferați pateul obținut în borcanele bine spălate și uscate. Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate, închizându-le ermetic.

7.Puneți borcanele într-o cratiță înaltă și largă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Acoperiți-le cu apă rece sau călduță.

8.Sterilizați viitoarele conserve timp de 2 ore din momentul clocotirii apei, pe foc mic, sub capac.

9.Scoateți-le din apă și întoarceți-le cu capacele în jos pentru 3 ore. După aceasta așezați-le cu capacele în sus și lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei. Dați-le la frigider pentru 2-3 ore.

10.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

11.Serviți pateul din slănină cu multă plăcere!

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!