Se hai molti pomodori e vuoi conservarli per l’inverno, trasformali in concentrato di pomodoro al 20%!

INGREDIENTE:

-4 kg di pomodori freschi;

-2 cucchiaini di sale non iodato.

Da questi ingredienti otterrete 800 g di concentrato di pomodoro.

COTTURA:

1.Lavare i pomodori e inciderli con un coltello.

2.Mettetele in una ciotola profonda e copritele con acqua bollente. Lasciali scottare per 40 secondi.

3. Quindi sbucciarli e rimuovere le spine.

4.Tagliare i pomodori a pezzetti e schiacciarli con il frullatore, aggiungendo un po’ di sale. Pertanto, rilasceranno più succo durante la spremitura.

5.Transferați roșiile pasate într-un săculeț gros de bumbac (noi am folosit o față nouă de pernă) și stoarceți-le pe parcursul a 2-3 minute. După aceasta legați săculețul și atârnați-l pentru câteva ore, ca să se separați complet pulpa roșiilor de zeama lor.

6.Apoi transferați pasta de roșii în borcane sterilizate, cu volumul de 500 ml și acoperiți-le cu capace sterilizate.

7.Puneți borcanele într-o cratiță încăpătoare, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă rece în ea, astfel încât aceasta să acopere ¾ din înălțimea borcanelor.

8.Sterilizați viitoarele conserve timp de 17-20 minute din momentul clocotirii apei, pe foc mic.

9.După aceasta scoateți-le din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.De asemenea, pasta de roșii poate fi congelată. Transferați-o în pungi groase de plastic, dotate cu fermoare. Răspândiți-o în straturi cu grosimea de aproximativ 1 cm și divizați-o în câte 4-6 părți cu ajutorul unei rigle sau al marginii bonte a cuțitului (astfel veți putea decongela doar cantitatea necesară de pastă de roșii). Dați-o la congelator.

11. Il succo quasi trasparente, che i pomodori hanno rilasciato, può essere consumato come tale o aggiunto a vari piatti. Se necessario, aggiungete ancora un po’ di sale.

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!